Joomlaan pystyy tuomaan ja viemään käyttäjiä, joko erillisellä lisäosalla (ARRA user Export import, userport, yms.) Löydät näitä lisää Joomla lisäosahakemistosta. Jos haluat tuoda ja viedä tietokantaan käyttäjiä, joille on määritelty erillisiä tietoja (kts. Lisää rekisteröintilomakekenttiä Joomla 1.5) niin helpoin tapa on tehdä tuonti ja vienti suoraan tietokantaan.

Vie tietokantataulut

  1. Avaa sivustosi phpMyAdmin ja vie (Vienti) tietokannasta seuraavat taulut omalle koneellesi: jos_users, jos_core_acl_aro ja jos_core_acl_groups_aro_map
  2. Valitse vienti muodoksi CSV-muotoista tietoa ja valitse Tallenna tiedostoon. Lopuksi paina siirrä / tallenna.

Muokkaa tietokantatauluja

  • Tietokantatauluja on helppo muokata nyt excelillä tai open officen taulukkolaskentaohjelmalla. Tee tarvittavat muutokset ja tallenna tiedosto takaisin CSV-muotoon.
  • Kaikkien uusien käyttäjärivien (jos_users) kohdalla pitää olla täydennettynä vähintään seuraavat solut: id, name, username, email, password
  • jos_core_acl_aro tiedostoon pitää taulukkolaskentaohjelmalla muuttaa jokaista käyttäjää varten id (juokseva luku) name(jos_users taulukon käyttäjäkohtainen nimi) sekä value (jos_users-taulukon käyttäjäkohtainen id)
  • jos_core_acl_groups_aro_map täytä jokaista käyttäjää(aro_id [periytyy jos_core_acl_aro-taulusta]) varten tähän tauluun group_id (esim. id 18 on Registered user)(kaikki eri ryhmä id:t näet jos_core_acl_aro_groups -taulusta)

Tuo tietokantataulut

Avaa sivustosi phpMyAdmin. Selaa kutakin taulua erikseen ja poista siellä mahdollisesti jo oleva tieto, jottei synny päällekkäisyyksiä. Valitse Tuonti-välilehti, kun olet oikean taulun kohdalla. Valitse oikea tiedosto, tuotava tiedostomuoto ja siihen sopiva tiedoston merkistö (Jos teksti on suomenkielistä ja UTF-8 merkistö ei toimi kunnolla kannattaa kokeilla ISO-8859-1 merkistöä). Tuo tietokantaan samat taulut, jotka veit aiemmin koneellesi. Paina lopuksi siirry / tallenna.